Slim naar Antwerpen

M

Welkom op Slim naar Antwerpen. Met deze website willen we u helpen om naar de stad te komen. Zo veilig, snel, aangenaam en slim als mogelijk. 

Vanaf het voorjaar van 2016 staan er heel wat infrastructuurwerken in en rond Antwerpen gepland. Natuurlijk blijft Antwerpen steeds bereikbaar, maar afhankelijk van wanneer en waarom u in de stad moet zijn, kan het ene vervoersmiddel al 'slimmer' zijn dan het andere. Deze website laat u kennis maken met alle mogelijkheden en wil u zo helpen om Slim naar Antwerpen te komen.

Plan uw route

Op deze website vindt u een slimme routeplanner. Deze interactieve kaart helpt u om op de slimste manier naar de stad te geraken. De slimme routeplanner houdt rekening met omleidingen door wegenwerken of evenementen, de actuele verkeersdrukte of vertragingen van het openbaar vervoer.

Naast de routeplanner vindt u een kaart met de meest actuele verkeerssituatie op de startpaginaBij de tips leest u hoe u die het best gebruikt.

Naar de stad

Naar de stad, dat kan op allerlei verschillende manieren. Natuurlijk bent u welkom met de auto, maar misschien is op een P+R parkeren en overstappen op tram of bus wel sneller? Of neem de trein tot in het centrum van de stad en stap daar over op een huurfiets. Misschien biedt de taxi de ideale oplossing voor u? Ontdek op deze pagina's alle mogelijkheden om naar de stad te komen en beslis wat voor u de slimste manier is.

Wegenwerken

Niets is zo frustrerend als op uw route onverwachts wegenwerken tegen te komen. Daarom bieden we een overzicht van alle grote wegenwerken op dit moment. Zo kan u voorbereid op weg.

Lage-emissiezone

Op 1 februari 2017 wordt de Antwerpse binnenstad en een deel van Linkeroever een lage-emissiezone (lez). De meest vervuilende voertuigen mogen de stad niet meer in. Lees alles over de LEZ op deze pagina's. En test zeker ook of uw voertuig de lez in mag!

 

Slim naar Antwerpen is een samenwerkingsverband tussen verschillende partners die de impact van de werken op het verkeer samen minimaal willen houden.

 

© stad Antwerpen
© slim naar Antwerpen

Terug